Pankolis

  • Pankolis

Pankolis išoriškai primena krapą, o aromatu – anyžių. Lengvai paskrudintas pankolis keliauja į įvairiausius patiekalus, pradedant nuo lengvų daržovių sriubų, salotų ir garnyrų, baigiant pyragais, pudingais ir uogienėmis. Galima užvirti ir nuovirą gerti kaip arbatą. Dedamas į likerius, duonos ir konditerijos gaminius. Juo skanina žuvį, ypač karpį, majonezą, sriubas, padažus, tinka raugintiems kopūstams, konservuotiems agurkams ir šaltiems užkandžiams gardinti. Dera su kmynu, krapu, žvaigždanyžiu, anyžine ožiažole, svogūnu ir česnaku.

Pankolis auginamas Vidurio Europoje, savaime auga Kaukaze, Irane, Indijoje, Kinijoje, Pietų Amerikoje. Šiam augalui nuo senų senovės priskiriamos mistinės galios. Anglijoje pankolio šakeles kabindavo ant durų, kad apsisaugotų nuo užkalbėjimų ir blogų dvasių. Graikijoje pankolis yra sėkmės simbolis, o ilgi pankolių stiebai laikyti šventais, nes pagal legendas esą didvyriai jais atnešę žmonėms į žemę ugnį.

Parašyti įvertinimą

Pastaba: HTML neverčiamas!
    Blogas           Geras
  • Prekės kodas: IN14
  • Prieinamumas: Sandėlyje
  • 3.00€

  • Be PVM: 3.00€

Galimi pasirinkimai