Agaras 100/300 g

  • Agaras 100/300 g
Agaras dar kitaip yra vadinamas plūduriuojančiu vandens riešutu. 

Agaro milteliai tirpsta tik verdančiame skystyje. Esant 34-38°C temperatūrai, agaras virsta geliu. Agaras praktiškai neturi skonio, tad jį galite naudoti įvairiausiuose patiekaluose – gamindami želę ar tortus, vaisinius įdarus, tirštindami sultis ar pieno produktus.

Kilmės šalis: Italija

Pateikiame keletą faktų, kuo agaras pranašesnis už įprastą želatiną:

– Agaras tinka vegetarams, vegetariškoms dietoms, kadangi jo šaltinis – augalai, o želatinos – gyvūnai.

– Agaras neturi skonio, kvapo ir spalvos.

– Agaras sutvirtėja standžiau už želatiną.

– Agaras išlieka tvirtas net ir pakilus temperatūrai.

– Agaras yra naudojamas vietoj įprastos želatinos. 1 arbatinis šaukštelis agaro prilygsta 1 valgomajam šaukštui želatinos.

– Agaras suteikia pilnumo pojūtį, taigi puikiai tinka dietoms.

– Kai kurie žmonės agarą naudoja sutrikus virškinimui arba varginant skrandžio skausmams.

Agaras yra nevirškinamas angliavandenis, tad yra laikomas skaiduline medžiaga.  Kadangi agaras yra gaminamas iš jūros dumblių, jo sudėtyje yra nedidelis kiekis jodo (48 mg/ 1 kg)

Parašyti įvertinimą

Pastaba: HTML neverčiamas!
    Blogas           Geras
  • Prekės kodas: IN9
  • Prieinamumas: Sandėlyje
  • 11.00€

  • Be PVM: 11.00€

Galimi pasirinkimai